Välkommen till Stall Godá – Hästar som syns på tävlingsbanorna!

Tillinet 5Utanför Hästveda i norra Skåne hittar ni Gerastorp, en liten plats med många hästar. Där finns vi, Jeanette Joelsson och Per Jansson, och vårt Stall Godá. Elins bilder 033

Tillsammans har vi byggt upp en mycket seriös satsning på, att avla fram, utbilda och tävla dressyrhästar med det där lilla extra. Kyra Kyrklund har flera gånger sagt att vi vill ha hästar som säger goddag när de kommer in på banan. Det har därför blivit vårt motto och därav namnet på vår verksamhet.

I verksamheten ingår: Avel, Hingstpool, Utbildning, Tävling, Försäljning

002

Per och jag, Jeanette, har tillsammans sedan 1997 byggt upp Stall Godá. Jag har alltid varit intresserad av hästar och varit fast besluten om att en dag ha en egen hästuppfödning. Detta har kunnat förverkligas på ett utmärkt sätt, mycket tack vare att jag träffade Per 1993. Från att inte veta något om hästar till att idag vara ordförande i Nordöstra Skånes Hästvänner samt styrelseledamot i ASVH och Swedhorse, får man väl säga att jag lyckats väldigt bra i valet av man.

2005 gifte vi oss och 2007 föddes vår dotter Alice. Vi har under ett antal år även haft ungdomar, som behövt extra stöd, boende hos oss och i maj 2016 flyttade 6-årige Melwin in. På gården finns förutom alla hästar även en rottweilertik, en norfolkterrierhane samt ett antal katter.